”Sisällä saunominen ei enää kiinnosta”

- Jari Turunen -

Yhteiselo uuden saunan kanssa on päässyt hyvään alkuun. Lauteet on käsitelty, kiukaan käryt poltettu pois ja kiuaskivet ladattu sekä ensimmäiset saunomiskokemukset saatu. Tykättiin kovasti löylyistä ja mitoituksesta. Happea on tosi hyvin. Myös kiukaan toiminta on mieluinen eli ei ollut liikaa tehoja. Jälkikasvukin tykkäsi kokemuksesta kovasti. Sisällä saunominen ei enää kiinnosta.

Tuo pyörillä oleva alusta sopii meille tosi hyvin. Lunta meillä on edelleen niin paljon, ettei suunnitellulle sijoituspaikalle ole vielä mitään asiaa. Kun parkkeerasin saunaa tilapäispaikalle, hoksasin että parempi laittaa laite vaateriin. Muutoin on mahdollista saada vedet jäämään kiukaan nurkkaan. Tuota asiaa on varmaan hyvä korostaa kaikille pyöräalusteisten saunojen ostajille. Hyvillä mielin jatketaan kesää kohti. Laitan kuvia ja kuulumisia sinnepäin kunhan saan sijoitettua saunan kesäpaikalle.

 

Jari Turunen

Kontiolahti

"Nyt vasta tiedetään mitä saunominen oikealla nimikkeellä on."

- Ralf Strandberg -

 

On vaikea pukea sanoiksi miltä nyt tuntuu, mutta kuin kerroit miten hyvä tuote on, niin et kertonut meille kaikkea, ja siitä olen pettynyt:). Tämä kokemus oli taivaallista, ja ne löylyt! Emme osaa edes kuvailla niitä sanoiksi.

Toivottavasti tuotanto on ajan tasalla, koska olen 100 % varmuudella vakuuttunut siitä, että kysyntää tulee olemaan paljon.

Nyt vasta tiedetään mitä saunominen oikealla nimikkeellä on. Kiitos siitä Esa!

Ralf Strandberg, Parainen
Kysy lisää kokemuksista: 0451258400

"Teimme Saunamiehen saunasta vuokrattavan Tammimajan"

- Tiina Mäenpää -

 

Tamminiemen lomamökit Kustavissa lisäsivät mökkivalikoimaansa saunamiehen Muheva-saunamökin, jonka nimesivät Tammimajaksi. Tammimajaan mahtuu majoittumaan 2 henkeä, ja vieraat pääsevät samalla tietysti nauttimaan muhevista löylyistä.

Minun on pitänyt lähettää sinulle pieni lehtikirjoitus Vakka-Suomen sanomista viime kesältä, kun ”majamme” pääsi oikein lehteenkin. Hauskaa oli, että pari kolme pariskuntaa, jotka olivat varanneet yhden yön majassa, halusivat jatkaa toisen ja kolmannenkin yön, vaikka tarkoitus oli jatkaa matkaa. Yksi mies otti lisää lomaa, että sai viettää useamman yön majassa.

Tiina Mäenpää
Tamminiemen lomamökit
Laupustentie 108, 23360 Kustavi
Varaa Tammimaja käyttöösi: 041-4321809

"Heitin ensimmäisen kuupallisen vettä kiukaalle ja siitä alkoi minun yksi parhaimmista saunakokemuksistani."

- Jarko Nieminen, Tampereen Lihajaloste -

Oli viikonloppu lauantai. Aloitin kivien latomisen kiukaaseen ja ohjeita tutkiessani huomasin, että ensimmäisellä lämmityskerralla poltetaan kiukaasta ”karstat pois”. Sain kivet ladottua paikoilleen. Yllättävän paljon siihen menee kiviä, mikä on mielestäni vain plussaa lopputulokseen. Päivän siinä lämmittelin saunaa ja fiilistelin pihamaalleni tulevaa mieletöntä savun tuoksua. Tämä savun tuoksu herätteli myös naapurini, jotka näyttelivät peukkua pihoistaan ja kyselivät koska on heidän saunavuoronsa. Iltapäivällä isäni kaveri Pekka tuli asentamaan meille verhoja. Pekka on innokas saunamies, joten esittelin hänelle uuden saunan. Sain kovasti kehuja saunan ulkonäöstä ja kerroinkin, että olen juuri suorittanut saunassa ensimmäisen lämmityksen.

Pekka innostui ja ehdotti, että asennetaan ensin verhot, pyydetään isäni Risto mukaan ja mennään testaamaan millaiset löylyt saunasta saadaan. Isälläni on keuhkoahtauma, eikä hän siksi ole enää kovin innokas saunomaan. Hengittäminen kuivassa saunassa ei ole helppoa, eikä siksi enää nauti löylyistä. Verhot asennettiin ja soitimme isälleni Ristolle. Sauna oli tässä vaiheessa ollut tulilla useita tunteja ja mittari näytti pikkusen alle 70. Ehdin jo säikähtää, että tilaamani saunan ”laajennus” olisi liian iso, eikä kiukaan teho riittäisi. Siinä me kolme sitten talsimme kylpytakeissa saunalle ja nousimme lauteille. Ensimmäinen fiilis oli, että WAU mitkä lauteet ja miten loistava niissä on istua. Katselimme saunan seiniä ja kehuimme kilpaa kuinka hienoa jälkeä on Esa tehnyt. Kiukaan pesä toi mukavan tunnelmallisen valon sisälle saunaan.

Heitin ensimmäisen kuupallisen vettä kiukaalle ja siitä alkoi minun yksi parhaimmista saunakokemuksistani. Löylyt olivat mahtavan kosteat ja juuri sitä mitä puukiukaasta pitääkin saada. Oikein hiostavat löylyt! Myös isäni kehui, kuinka hyvä hänen oli hengittää tämän saunan kosteissa löylyissä. Pekka, joka muuten on todella kova saunamies, sanoi vaatimattomasti; ”parhaat löylyt mitä olen saanut”. Kokemus oli kaikkien mielestä mahtava. Siellä me rentouduimme riippulauteilla mukavasti, isosta lasiseinästä järvelle katsellen. Pekka kyselee nyt säännöllisesti, koska päästään taas saunomaan. Koko porukka sai kosteat ja hikiset löylyt. Kaikki jotka ovat saunassa käyneet, ovat kehuneet löylyjä, sekä saunan ulkonäköä. Kaiken lisäksi lopputulos on ollut vielä paljon parempi kuin kuvissa. Huonoja puoliakin on, nimittäin saunajuomaa kuluu aikatavalla, samoin saunassa käynti tahtoo venyä. Niin ja yksi ongelma vielä, nimittäin kesämökille ei oikein ole ollut enää samanlaista tarvetta kuin ennen.

Jarko Nieminen, p. 040 5388277

Tampereen Lihajaloste Oy
Tohlopinranta 12, 33270 Tampere

Kysy lisää tai jätä yhteydenottopyyntö

    [recaptcha]